Site waakt over AH-prijzen

UTRECHT - Albert Heijn moet op zijn tellen gaan passen bij het doorvoeren van prijsverhogingen. De nieuwe website inprijsverhoogd.nl legt deze nu genadeloos bloot.

Tijdens het boodschappen doen zagen de Utrechtse studenten Thijs van der Tuin en Matthijs Neppelenbroek dat Albert Heijn regelmatig prijzen verhoogt, maar alleen verlagingen communiceert. Vanuit beider studies - communicatiewetenschappen en business informatics - ontstond het idee voor een website. 'Afgelopen zomer zijn we begonnen. Nu de meeste foutjes uit de site zijn, treden we ermee naar buiten', zegt Neppelenbroek.

Door bijbaantjes bij Dirk van den Broek en Albert Heijn hebben beide studenten affiniteit gekregen met de levensmiddelenhandel. 'We monitoren zo'n negenduizend producten. De prijzen worden van de website AH.nl gehaald. Dat gaat voor het overgrote deel automatisch, aanpassingen zoals aanbiedingen voeren we wekelijks met de hand in. Wanneer meer supermarktketens webwinkels starten, kunnen we in de toekomst automatisch prijsvergelijkingen maken', aldus Van der Tuin.

Op de homepage van Inprijsverhoogd.nl staan de grootste prijsverhogingen bij AH in het rood aangegeven. Met behulp van de zoekfunctie kun je grasduinen in de complete lijst. Zo is te zien dat de prijs van AH Perla koffiepads dark roast 36 stuks, op 25 oktober werd verhoogd van € 2,55 naar € 2,79. Op 1 november volgende een verlaging naar het huidige prijspeil van € 2,76.

Een woordvoerder van Albert Heijn laat weten dat Zaandam geen bezwaren heeft tegen de nieuwe prijspeiler. 'We hebben er wel wat opmerkingen op. Zo houden ze bijvoorbeeld geen rekening met formaatwijzigingen van producten. Prijzen zijn dynamisch en we hebben nooit gezegd dat we geen prijzen zouden verhogen.'

Door Peter Smit

Distrifood
Let's meet!

Interested? We would be happy to schedule a demo!

Contact us