Wij zijn open en transparant

ZAANDAM - AH-directeur Cees van Vliet heeft geen bezwaren tegen de website Inprijsverhoogd. nl die de prijswijzigingen bij Albert Heijn, Boni, Coop, DekaMarkt en PLUS op de voet volgt. Wel wijst hij erop dat de Zaanse formule de enige is die al zijn prijzen zo open etaleert.

"Onlangs bracht Inprijsverhoogd. nl onze recente prijswijzigingen in kaart. Dat kan, want wij zijn daar heel open en transparant in. Wel wordt er dan veel over gepubliceerd zonder dat daarbij iets gezegd wordt over wat de concurrentie in dezelfde periode heeft gedaan. In algemene zin is het zo dat de prijzen in het afgelopen anderhalf jaar zowel bij ons als bij andere supermarkten verhoogd zijn. Dat heeft te maken met inflatie en grondstofprijzen. We weten zeker dat hetzelfde pakket in dezelfde periode bij andere supermarkten procentueel minimaal net zoveel in prijs is gestegen", aldus Van Vliet.

Volgens de supermarktdirecteur zijn er formules die zich minder makkelijk laten vergelijken, omdat ze werken met regionale prijslijnen. "Ik hoop dat het niet lang meer zal duren totdat Inprijsverhoogd.nl ook de data van andere supermarktketens in de applicatie zet en daarmee laat zien hoe de vork echt in de steel steekt. Wij juichen dat toe."

LevensmiddelenKrant week 14 pagina 1
Let's meet!

Geïnteresseerd? We plannen graag een demo!

Neem contact op