Services

Services

Onze basis: ruwe prijs, promo en e-commerce data welke wordt verwerkt naar inzichten en trends in onze online tools en rapportages. Kwaliteit en consistentie zijn daarin onze kernwaardes. Al meer dan 10 jaar maken onze klanten beter gefundeerde beslisingen op basis van data.

Door onze sterke IT achtergrond en het feit dat we alles zelf ontwikkelen, is maatwerk mogelijk.

Prijstool

Wij meten online prijzen bij alle retailers, daar waar we online niet kunnen meten bezoeken we de retailer voor schapkaart metingen. Leveranciers geven aan welke producten en retailers ze willen volgen. Via een mail update rapporteren wij wat er dagelijks gebeurt op prijs, promotie en beschikbaarheid. Daarnaast kan er via de IPV Prijstool naar diepere inzichten en historische prijsdynamiek gezocht worden. Retailers gebruiken onze data als ruwe input, maar kunnen ook tooling afnemen voor compleet prijs management. De basis van onze datakwaliteit, zijn naast de metingen zelf, onze product koppelingen en het systeem om deze altijd up to date te houden.

IPV data tool screenshot
IPV Data tool screenshot

Promotool

Wij meten alle promoties, zowel online als die in de folder staan. Daarmee zie je in één oogopslag waar een merk deze week of afgelopen jaren in de folder heeft gestaan, of waar een promotie is geweest die géén folder uiting had. Onze data gaat verder dan de promo afbeelding, we weten welke producten hebben meegelopen, voor welke prijzen en wat de exacte kortingen en mechanismen zijn geweest. Deze data wordt vertaald naar statistieken, maar kan ook worden geëxporteerd als basis voor data koppelingen en promotie effectiviteit analyse. Een extra feature geeft onze Powerpoint export, waardoor je niet meer hoeft te knippen en plakken, maar onder één knop alle promo visuals direct presenteerbaar uitdraait.

Content quality management

Is content management bij jullie al een efficiënt proces? Content is een belangrijke drijver van conversie. In een tijd waarin online retail sterk toeneemt is content monitoring belangrijker dan ooit. Met onze Contenttool heb je onder andere direct inzicht in: packshots, omschrijvingen, ingrediënten en nutritionele waarden. Dit alles in één vergelijkend retail overzicht op productniveau. Zo zie je direct waar verbeterslagen mogelijk zijn en verschuift er tijd van het online zoeken, naar concrete content verbeteringen realiseren.

IPV data tool screenshot
IPV Data tool screenshot

Positioningtool

Wij meten hoe en waar jouw producten op het digitale schap te vinden zijn. Met de toenemende online verkoop wordt dit inzicht steeds belangrijker, want de positie bepaalt grotendeels of jouw product in een winkelmandje beland of niet.Onze IPV Positioningtool maakt inzichtelijk waar jouw producten ranken wanneer een klant binnen de categorie navigatie of via search op de retailer website naar aankopen zoekt. Met deze tool kun je dus snel zien of je goed gevonden wordt en bepalen of er maatregelen nodig zijn om conversie te verhogen.

Pricing intelligence

Met onze sterke IT achtergrond maken we pricing tools welke prijsbepaling en repricing mogelijk maakt. Met behulp van algoritmes en expertise in data koppelingen maken we voor retailers pricing solutions op maat en kunnen leveranciers erop vertrouwen dat A-merken, maar ook private label producten accuraat gekoppeld en vergeleken worden.

IPV data tool screenshot
IPV Data tool screenshot

IPV Data Supermarkt Trend Rapport 2022

In een tijd waarin transport duurder wordt en grondstoffen schaarser, zijn prijsstijgingen een hot topic. Maar hoe uit zich dit eigenlijk in de praktijk in de Nederlandse supermarkten? Welke categorieën en merken zijn aan prijswijzigingen onderhevig en hoe verhoudt Private Label zich ten opzichte van de A-merken? Worden de stijgende kosten doorvertaald naar stijgende prijzen voor de consument?

IPV Data is al sinds 2010 de marktleider op het gebied van prijsmetingen bij supermarkten in Nederland. Aan het begin van elk nieuw jaar en kwartaal, bieden we via het Supermarkt Trend Rapport een terugblik op de prijsbewegingen in de markt en daarmee de antwoorden op deze vragen.

Het rapport biedt unieke trend inzichten in prijsstijgingen en prijsdalingen over de complete supermarkt categorieboom. Prijstrends van hoofdcategorieën zoals bijvoorbeeld AGF, Diepvries en Zuivel tot diepere subcategorieën zoals Pilsener, Mondverzorging en Pastasauzen worden hiermee inzichtelijk gemaakt en worden uitgesplitst op de de onderliggende merken en private label. Het rapport bevat meer dan 200 pagina's met data en is samengesteld uit miljoenen prijsmetingen met inzichten over 2019, 2020 en 2021.

Interesse?

Probeer Inprijsverhoogd zelf

Neem contact op