Nutriscore

De Nutri-Score heeft als doel om makkelijk de voedingswaarde te tonen van een voedingsproduct. De score wordt weergegeven door een logo dat bestaat uit een letter (A tot E) en een kleur (groen tot rood).

Nutri-Score berekenen

De Nutri-Score wordt opgebouwd door pluspunten en minpunten toe te kennen aan voedingswaarden.
Bereken hier de Nutri-Score van een voedingsproduct. Gebruik de waardes op het voedingsetiket uit de kolom "per 100 gr/ml".

Product type

Pluspunten per 100 gr
Eiwit gr
Voedingsvezels gr
Groente %
Fruit %
Noten %
Peulvruchten %
Minpunten per 100 gr
Calorieƫn kj
Suikers gr
Verzadigde vetten gr
Zout gr
nutriscore
nutriscore

Nutri-Score optimaliseren

We beschikken we over alle Nutri-Scores en hebben ervaring met alle berekeningen. IPV Insights kan u helpen met het opstellen en plannen van een strategie om uw producten naar een hogere Nutri-Score te brengen.

IPV Insights adviseert u graag over de te nemen stappen om u voor te bereiden op 2021. Vanuit Frankrijk, Duitsland en Belgiƫ horen wij wekelijks hoe belangrijk de Nutri-Score is bij het opstellen van schapplannen. Schapruimte raakt verloren als uw Nutri-Scores achterblijven bij het gezondere supermarktbeleid.

Nutri-Score in Nederland medio 2021

Staatssecretaris Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakte de keuze voor Nutri-Score op 28 november 2019 bekend.

De Nutri-Score is een makkelijke en intuitieve manier om te zien hoe healthy voedingsproducten zijn. De groene A staat voor het artikel met de meest gezonde voedingsstoffen. Een artikelen met een donkeroranje E heeft daar het minste van.

Interesse?

Probeer Inprijsverhoogd zelf

Neem contact op