24 mei 2014, Levensmiddelenkrant

Verkade Digestive gamma volgt wetten van de winkelvloer

NIEUWVEEN - In krap vier jaar tijd renden klanten niet minder dan 72 keer naar de winkel om Verkade Digestive in de promo te scoren. Dat aantal valt overigens in het niet bij het aantalprijswijzigingen van het populaire koekje: 96.

Dat geldt althans voor de ‘original’ variant (400 grams), constateert Inprijsverhoogd.nl. De melkvariant van het koekje blijft steken op 47 promo’s en 59 prijswijzigingen overdezelfde periode. In de pure versie is het prijzenspel bijna identiek: 46 promo’s en 57 prijssprongen. Om compleet te zijn zet de prijsvorser ook nog even de spot op de twee crunchy variantenvan Verkades old time classic: regular en melk. De eerste is een jaartje korter op de markt (3 jaar), maar boekte 39 promo’s om 24 prijswisselingen. De tweede blijft steken op 20 om 5, maardaarbij moet opgemerkt worden dat de melkvariant pas begin 2013 opdook in de schappen bij Albert Heijn en Plus.

Wat dat betreft voldoet het Digestive-portfolio exact aan de prijswetten van de winkelvloer. De originele productvariant vormt de basis van het merk en wordt het meest gepromoot in acties. Hetprijspeil van het boegbeeld (1,28 tot 1,37 euro) is traditiegetrouw net even lager dan dat van het later ontwikkelde gamma (hoogste 1,42 euro). Wat zegt u? De crunchy variant is goedkoper? Dat klopt,maar - nog zo’n winkelvloerwet - wordt in een kleinere verpakking aan de man en vrouw gebracht, waardoor de prijsperceptie bij de klant hopelijk lager uitpakt. En wie bewezen wil zien datmarktleider Albert Heijn het landelijke prijsspel inderdaad grotendeels dicteert, doet er goed aan de prijspeilmeting van Verkade Digestive original hiernaast of - leuker en interactiever - online tebekijken.

Door Remco van der Meij

Bron: Levensmiddelenkrant | 24 mei 2014 | week 21

Levensmiddelenkrant: Verkade Digestive gamma volgt wetten van de winkelvloer

Interesse?

Probeer Inprijsverhoogd zelf

Neem contact op