29 april 2014, Levensmiddelenkrant.nl

SupermarktX vergelijkt prijzen online supers

UTRECHT – Consumenten beschikken vanaf dinsdag over een nieuwe online prijsvergerlijker. SupermarktX.nl biedt een actueel inzicht in de prijzen van onder meer Albert Heijn, Coop, Plus, Boni, Dekamarkt en Hoogvliet.

SupermarktX is een initiatief van de makers van Inprijsverhoogd.nl, de website die prijswijzigingen bij de genoemde ketens bijhoudt. Het nieuwe platform biedt consumenten de mogelijkheid om per product te bekijken waar dit het goedkoopste is. Naast het zoeken op een bepaald product, is het ook mogelijk om een boodschappenlijst in te voeren zodat duidelijk wordt dit pakket boodschappen het voordeligst is.

Dranken
De supermarkten die in de database zijn opgenomen zijn Albert Heijn, Coop, Plus, Boni, Dekamarkt, Vomar, Spar en Hoogvliet en het Eindhovense initiatief Superdirect. Het zijn allemaal formules met een online bezorg- of afhaalservice. SupermarktX claimt dat het met de genoemde formules meer dan 60 procent van de Nederlandse markt beslaat. De site start met de categorieën frisdrank, sappen en koffie. Na de zomer moet het aanbod compleet zijn.

Transparantie
"Met onze dienst geven wij consumenten de mogelijkheid om zo slim mogelijk boodschappen te doen. Het is voor consumenten vaak lastig om supermarkten in hun buurt goed te vergelijken. Met onze dienst bieden we transparantie in het prijsbeleid van de supermarkten. Hierdoor kan de klant zelf bepalen waar ze wat willen halen en de slimste keuzes maken", aldus Thijs van der Tuin, mede-oprichter van SupermarktX.

Uitbreiden
De initiatiefnemers willen op termijn SupermarktX uitbreiden met een bestelfunctie. "We zijn daarom al met een aantal retailers in gesprek over de mogelijkheid om de boodschappen direct via onze site te bestellen bij de supermarkt naar keuze", aldus Van der Tuin die in de toekomst ook ruimte ziet voor merkensites binnen SupermarktX. "Hierop kunnen A-merken als Coca-Cola en Red Bull hun producten veel beter presenteren."

Door Peter Smit

Bron: http://www.levensmiddelenkrant.nl/14902/supermarktx-vergelijkt-prijzen-online-supers

Levensmiddelenkrant.nl: SupermarktX vergelijkt prijzen online supers
Interesse?

Probeer Inprijsverhoogd zelf

Neem contact op