07 september 2012, Levensmiddelenkrant.nl

Belgische supermarkten fors duurder

NIEUWVEEN – Belgische supermarkten rekenen voor exact dezelfde producten veel hogere prijzen dan hun Nederlandse collega’s. Uitschieter is het Ola Raketje, een doosje is bij onze zuiderburen tweemaal zo duur.

Het prijsverschil van het klassieke Hollandse waterijsje is een van de opmerkelijkste uitkomsten in de prijsvergelijking van de website Inprijsverhoogd.nl. Albert Heijn rekent in Nederland voor een doosje van negen stuks 1,95 euro, bij Carrefour kost dezelfde traktatie 4,09 euro.

Beperkt
Opvallend aan de vergelijk van de ketens AH, PLUS, Boni, Dekamarkt en Coop met Delhaize, Colruyt en Carrefour is dat er maar een beperkt aantal producten bij al deze spelers te koop is. De jam van het merk Bonne Mamam is zo’n klassieker die ze wel bijna allemaal voeren. Ook hier zijn de Belgen fors duurder. Dekamarkt rekent 2,09 euro, Delhaize 2,65 euro. Opvallend zijn ook de prijsverschillen in het koffieschap. Bij Douwe Egberts Black 250 gram valt het nog mee: 3,49 euro bij AH, Delhaize en Carrefour, 3,39 bij Dekamarkt en 3,37 bij Colruyt. Een Belg met een Senseo-machine betaalt echter veel meer: 3,29 voor de DE Black-pads bij Albert Heijn en 4,19 bij Delhaize en Carrefour.

Afdekken
Inprijsverhoogd.nl meet sinds kort de prijzen van de Belgische supermarktketens Delhaize, Colruyt en Carrefour. Van enkele Duitse formules worden de prijzen ook gevolgd, maar hier betreft dat nog slechts een klein deel van de markt. De focus van de prijsmeters ligt momenteel op het afdekken de Belgische markt.

Bekijk hier een deel van de prijsvergelijking tussen Nederland en België.

Door Peter Smit

Bron: http://www.levensmiddelenkrant.nl/9754/belgische-supermarkten-fors-duurder

Levensmiddelenkrant.nl: Belgische supermarkten fors duurder
Interesse?

Probeer Inprijsverhoogd zelf

Neem contact op