02 mei 2014, Metro

Eerste prijsvergelijker voor supermarkten

De prijzenoorlog in de supermarktenbranche wordt weer aangewakkerd. Consumenten kunnen sinds gisteren op één website zien welk product bij welke winkel het goedkoopst is.

Om uit te vinden welke supermarkt de goedkoopste cola, koffie of wc-papier heeft, hoef je straks niet meer om te fietsen of verschillende reclamefolders uit te pluizen. Via Supermarktx.nl kunnen consumenten sinds gisteren online winkels met elkaar vergelijken voordat ze boodschappen gaan doen. Op termijn kan via de nieuwe website ook besteld worden.

Momenteel zit de vergelijksite nog in de testfase met alleen de prijzen van alle thee, koffie, sappen en frisdrank. De andere productgroepen zijn 'binnenkort verkrijgbaar', zo meldt de site. De bedoeling is dat voor het einde van de zomer de volledige assortimenten erop staan.

De oprichters hebben op eigen houtje de prijzen bij de tien verschillende supermarkten in kaart gebracht, deze samengevoegd en aan elkaar gekoppeld. Ze beschikten al over deze data dankzij hun andere website Inprijsverhoogd.nl, dat voor retailers de prijzen monitort van alle verschillende webwinkels in Nederland, waaronder heel veel supermarkten. "De informatie die we daarbij opdoen, gebruiken we nu om Supermarktx.nl groot te maken", aldus mede-oprichter Thijs van der Tuin.

Uiteindelijk hoopt Van der Tuin met alle supermarkten samenwerkingen aan te gaan, zodat ze niet meer zelf de prijsveranderingen in de gaten hoeven te houden. Niet alleen consumenten hebben daar iets aan, maar ook de supermarkten zelf, zegt Van der Tuin. "Het idee is dat consumenten direct via onze site kunnen bestellen nadat ze boodschappen met elkaar hebben vergeleken. En dat je dus met één muisklik zowel producten bij de Albert Heijn kunt bestellen als bij de Plus."

Nu kun je alleen nog de prijzen van producten bij Boni, Albert Heijn, Deka, Hoogvliet, Supercoop, Vomar, Superdirect, Coop, Plus en Spar met elkaar vergelijken, maar straks wordt ook Jumbo aan dat rijtje toegevoegd. Daarmee zou de site dan zo'n 80 procent van de gehele markt in kaart brengen.

Over het algemeen is Albert Heijn nog steeds het duurst en zitten partijen als Deka, Vomar en Hoogvliet iets lager qua prijs. Maar volgens Van der Tuin is het nog steeds de moeite waard om je supermarkten per product te vergelijken, omdat die hun prijzen regelmatig wijzigen. "Dus het ligt er ook aan wanneer je iets wilt aanschaffen. Dat kan veel uitmaken als je voor 50 euro boodschappen doet."

Door Grieteke Meerman

Bron: http://www.metronieuws.nl/nieuws/eerste-prijsvergelijker-voor-supermarkten/SrZneb!PJoReqkp2FAxo/

Metro: Eerste prijsvergelijker voor supermarkten

Metro: Eerste prijsvergelijker voor supermarkten

Metro: Eerste prijsvergelijker voor supermarkten

Interesse?

Probeer Inprijsverhoogd zelf

Neem contact op