04 februari 2012, Levensmiddelenkrant

Rookworsten al voor de winter fors duurder

NIEUWVEEN - Sinds het invallen van de vorst begin deze week zijn de prijzen van winterkost nauwelijks gewijzigd. Rookworsten werden daarvoor al fors duurder.

Tot een week geleden kwam winterkost er nog nauwelijks aan te pas dankzij temperaturen die ver boven normaal lagen. Nu de schaatsen eindelijk uit het vet zijn gehaald, deden de prijsvergelijkers van Inprijsverhoogd.nl op verzoek van Levensmiddelenkrant een onderzoekje naar de prijsontwikkeling van typische winterproducten.

Supermarkten grijpen de vrieskou niet aan om hutspot, zuurkool en boerenkool in prijs te verhogen, zo blijkt. Opvallend is wel dat Albert Heijn vorig week een zak van 500 gram gesneden boerenkool 10 cent duurder maakte nadat deze maandenlang 1,69 kostte. Unox Erwtensoep in stazak (570 ml) is daarentegen alleen maar goedkoper geworden deze winter. De onderstaande diagram laat zien dat verschillende ketens de prijs van rookworsten fors verhoogden toen de ‘r’ in de maand kwam. Boni liet de prijs van de Perfekt-rookworst echter ongemoeid.

Bijbehorende grafiek is te vinden op http://www.inprijsverhoogd.nl/LMK3/

Door Peter Smit

LevensmiddelenKrant week 5 pagina 8
Interesse?

Probeer Inprijsverhoogd zelf

Neem contact op