15 maart 2012, Levensmiddelenkrant.nl

Afprijzingen Albert Heijn vallen reuze mee

NIEUWVEEN – De prijsverlagingen die Albert Heijn deze week aankondigde pakken niet zo hoog uit als voorgesteld. In vergelijking met eerder doorgevoerde prijsverhogingen ligt de gemiddelde korting op net geen 4 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de prijsvergelijkingssite Inprijsverhoogd.nl heeft uitgevoerd voor Levensmiddelenkrant. De onderzoekers keken naar de prijsschommelingen van 73 van de 90 producten die AH deze week afprijsde en publiceerde in een grote dagbladadvertentie. Opgeteld vertegenwoordigen die kortingen in de nieuwe campagne een gemiddelde prijsdaling van 7,1 procent. Inprijsverhoogd.nl concludeert op basis van de prijzen op 1 november dat de totale prijsverlaging van deze week uitkomt op 3,9 procent.

Consequent
Artikelen als AH half-om-half gehakt, Grand’Italia Sugocasa, Swiffer stofdoekjes, Princes Tonijnmoot en Pampers New Baby hebben sinds 1 november een lagere prijs gehad dan die AH deze week aankondigde. Wie nog verder terugkijkt in de prijsgeschiedenis van AH ziet opmerkelijke prijsschommelingen. Zo kostte een literpak Chocomel Vol vorig jaar nog 0,88 euro, in april volgde een forse prijsverhoging naar 1,05 euro en in juni nogmaals naar 1,17. Deze week verlaagde AH deze variant Chocomel weer naar 1,12 euro. Bij andere producten heeft AH afgelopen jaar wel degelijk de prijs consequent verlaagd. Voorbeelden hiervan zijn de Dr Oetker Big America Pizza Texas die in drie etappes zakte van 2,69 euro naar 2,60 euro en Persil Color Gel 750ml die in zeven stapjes van 5,55 euro daalde naar 5,14 euro.

Grondstofprijzen
Aanstaande zaterdag komt Levensmiddelenkrant met een achtergrondartikel over de jongste prijscampagne van Albert Heijn. Daarin stelt Laurens Sloot, directeur van EFMI Business School, onder meer dat de marktleider met de prijsverlagingen een voorproefje neemt op een daling van de grondstofprijzen. “Die zijn in het afgelopen jaar behoorlijk gedaald ten opzichte van de piek eind 2010.Dit betekent dat AH in staat moet worden geacht om een flink deel van de prijsverlagingen te laten bekostigen door lagere inkoopprijzen bij leveranciers. Ook andere retailers hadden dit prijsoffensief kunnen beginnen, maar ik denk dat AH heeft gedacht: de eerste klap is een daalder waard.”

Door Peter Smit

Bron: http://www.levensmiddelenkrant.nl/8248/afprijzingen-albert-heijn-vallen-reuze-mee

Levensmiddelenkrant.nl: Afprijzingen Albert Heijn vallen reuze mee
Interesse?

Probeer Inprijsverhoogd zelf

Neem contact op